Youth  Art Company

Στο πλαίσιο των συνεχών και εξελισσόμενων πρωτοβουλιών της Πανελλήνιας Ένωσης Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού (Π.Ε.Α.Σ.ΧΟ), έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τη δημιουργία μιας σύγχρονης ομάδας χορού “Youth Art Company” (YACo) υπό την αιγίδα της Π.Ε.Α.Σ.ΧΟ.

Η ομάδα Youth Art Company (YACo) θα παρουσιάσει το πρώτο της έργο το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 20:00 στο Θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18, Αθήνα).

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, η Π.Ε.Α.Σ.ΧΟ επιδιώκει να συμβάλλει στην προώθηση της σύγχρονης χορευτικής κουλτούρας και να ενθαρρύνει την δημιουργία έργων που αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα. Ο σύγχρονος χορός αντιπροσωπεύει ένα δυναμικό και εκφραστικό μέσο που έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο ανάπτυξης της χορευτικής τέχνης, αποσκοπώντας στην προώθηση της δημιουργικότητας, της έκφρασης και της καινοτομίας.

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ: https://www.ticketservices.gr/event/for-the-rest/

Οι στόχοι της Δημιουργίας της Youth Art Company by P.E.A.S.XO είναι πολλαπλοί:

 1. Εκπαιδευτική Αξία : Η συνεχής πρακτική και εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τους χορευτές να βελτιώσουν την τεχνική τους και να εξελίσσονται. Οι χορευτές συνεργάζονται με διαφορετικούς χορογράφους και ομάδες χορευτών διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.
 2. Χορογραφική Εμπειρία & Διακρίσεις : Συμμετέχοντας ενεργά στην ομάδα, οι χορογράφοι-χορευτές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες που ενισχύουν την προφίλ τους στον καλλιτεχνικό χώρο, δημιουργώντας ευκαιρίες για μελλοντικές συνεργασίες και αναγνώριση. Οι χορογράφοι ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν διάφορες προσεγγίσεις και να δημιουργήσουν μοναδικά χορευτικά έργα που αντικατοπτρίζουν την προσωπική τους έκφραση και την αισθητική τους.
 3. Διεθνής αναγνώριση : Ο σύγχρονος χορός συχνά παρουσιάζεται σε διεθνείς χορευτικές πλατφόρμες και φεστιβάλ. Η δημιουργία μιας ομάδας σύγχρονου χορού μπορεί να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις και να εκπροσωπήσουν την πανελλήνια χορευτική κοινότητα.
 4. Ευαισθητοποίηση και Σύγχρονη Προοπτική : Μια ομάδα Σύγχρονου χορού μπορεί να δημιουργήσει παραστάσεις που αντικατοπτρίζουν και προβάλλουν διάφορες κοινωνικές προκλήσεις και αναδεικνύουν κοινωνικά θέματα ευαισθητοποιώντας το κοινό.
 5. Προώθηση Πολυφωνίας : Οι ομάδες χορού συχνά αντανακλούν την ποικιλομορφία της κοινωνίας. Αναμειγνύουν διαφορετικά στυλ, πρακτικές και προσεγγίσεις, προωθώντας την πολυφωνία και την πολιτισμική ανταλλαγή.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

AUDITION

Στην Audition για την Youth Art Company by P.E.A.S.XO, μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από 9 ετών και άνω, καθώς και Επαγγελματίες Χορευτές.

Η Audition είναι ανοιχτή για συμμετέχοντες γνωσιακού επιπέδου για RAD από Grade 3 και άνω και για VAGANOVA από 2o Degre και άνω.

Η Audition θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή ομάδα την Κυριακή 22/10:

 • 9-12 ετών: 11:00 - 12:00
 • 13-15 ετών: 12:30 - 13:30
 • 15+ ετών: 14:00 - 15:15
 • επαγγελματίες χορευτές: 15:30 - 17:00

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητές σχολών χορού καθώς και ανεξάρτητοι χορευτές.

Η παραμονή στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Audition θα επιτρέπεται μόνο στους συμμετέχοντες.

Η Audition θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 22/10/2023 στην σχολή χορού Athens Ballet Center, 3η Σεπτεμβρίου 144 & Πιπίνου, Αθήνα, 2ος όροφος. Η ακριβής ώρα της Audition θα ανακοινωθεί ΠΡΟΣΕΧΩΣ με το κλείσιμο των δηλώσεων συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία.

Οι χορευτές, και όλοι οι υπεύθυνοι δάσκαλοι που συνοδεύουν τα παιδιά που συμμετέχουν, οφείλουν να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, Social Media, την ηλεκτρονική επικοινωνία (peasxo@gmail.com) και τα Δελτία Τύπου για νέα και οδηγίες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κορμάκι (για τις κοπέλες μόνο - εσωτερικά), κολλητό μπλουζάκι και κολάν (χωρίς μεταλλικές λεπτομέρειες). Απαγορεύονται τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα κατά την διάρκεια της Audition.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Οι Αιτήσεις συμπληρώνονται διαδικτυακά.
 • Με την συμπλήρωση της αίτηση στην Audition, αποδέχεται ο κάθε συμμετέχων τους όρους και τους κανονισμούς όπως έχουν οριστεί από την διοργάνωση. Δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων για κανένα λόγο.
 • Κάθε συμμετέχων, θα πρέπει να έχει μαζί του ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο, παθολόγο ή καρδιολόγο. Διαφορετικά, θα πρέπει ο γονέας για ανήλικο και αυτοπροσώπως ο Ενήλικας, να υπογράψει την δήλωση απαλλαγής ευθυνών (θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή κοντά στην ημερομηνία της Audition).
 • Η Αίτηση στην Audition θα επιβεβαιώνεται από την διοργάνωση μόνο μετά την κατάθεση της εισφοράς συμμετοχής σε αυτήν, η οποία ανέρχεται στα €10.
 • Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του GDPR όταν αφορά ανήλικα από τον κηδεμόνα, καθώς και όταν αφορά ενήλικα από τον ίδιο (θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή κοντά στην ημερομηνία της Audition).

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ YACo

 • Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν για την Ομάδα θα κληθούν να υπογράψουν το συμφωνητικό συμμετοχής και να φέρουν και μια έγχρωμη φωτογραφία τους.
 • Οι Πρόβες θα πραγματοποιηθούν ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Για τις ακριβείς Μέρες & Ώρες θα ενημερωθείτε  ανά χορογράφο, ομάδα και χορογραφία.
 • Δεν υπάρχει πολιτική επιστροφής χρημάτων για κανένα λόγο. Με την επιλογή και την επιβεβαίωση της θέσης σας στην ομάδα, δεσμεύεστε για την κατοχύρωση της θέσης σας καθώς και την συνεπή συμμετοχή σας στην προετοιμασία.
 • Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα για τους επαγγελματίες χορευτές ανέρχεται στα 100 € το οποίο θα πληρωθεί σε δύο δόσεις:
  1. Α’ δόση : 50 € μέχρι 25 Δεκεμβρίου 2023 κατοχυρώνοντας την συμμετοχή στην ομάδα
  2. Β’ δόση : 50 € μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2024
 • Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα για τους μη επαγγελματίες χορευτές ανέρχεται στα 150 € το οποίο θα πληρωθεί σε δύο δόσεις:
  1. Α’ δόση : 70 € μέχρι 25 Δεκεμβρίου 2023 κατοχυρώνοντας την συμμετοχή στην ομάδα
  2. Β’ δόση : 80 € μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2024
 • Η συμμετοχή αυτή περιλαμβάνει: Μαθήματα, Πρόβες, Χρήση Κοστουμιών, Ασφάλεια, Λειτουργικά Έξοδα, Αναμνηστικό δώρο, Παράσταση τον Μάιο 2024.
 • Τραπεζικοί λογαριασμοί:

  ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

  Αρ. Λογαριασμού: 0026.0404.13.0200390176

  IBAN : GR1602604040000130200390176

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ

  -------------

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

  Αρ. Λογαριασμού: GR28011066200755826

  ΙΒΑΝ: GR2801106620000066200755826

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ